Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

test otpadyci

За събитието

Конференция „Да печелим от отпадъци“ ще се проведе на 14 юни 2018 г., в Бест Уестърн Хотел „Експо“, гр. София. В събитието ще вземат участие представители на бизнеса, които ще споделят успешните си бизнес практики. Конференцията е насочена също така към представителите на различните промишлени производства в страната, към общините, но и към отделните еко мислещи хора.
Темата е изключително актуална не само заради производството, което генерира отпадъчни продукти, но и заради поставени нормативни изисквания за рециклиране. По време на събитието участниците ще се запознаят не само с правната рамка и нормативните изисквания, но и с примери от развитите индустриални държави, които отдавна печелят от преработката на отпадъците си.
Събрани на едно място, представителите на всички заинтересовани страни ще търсят общи решения за добиване на дивидент от обработката на отпадъците или намаляването им у нас. България също може да сподели своя опит – думата ще вземат представители на успешния бизнес, за да представят своите добри практики.
Присъствието на такъв тип събитие е отлична възможност за създаване на нови контакти, които да се превърнат в печеливши бизнес партньорства.
Информацията за провеждането на конференцията ще достигне до широката аудитория благодарение на предвидените партньорства с водещи електронни и печатни медии, които ще популяризират събитието.

За компаниите

Открийте нови бизнес възможности и създайте успешни партньорства! Печелете от своите или от обработката на чужди отпадъци! Ще получите актуална информация за иновациите в компостирането и други екологични решения. Ще се запознаете с успешни примери от развитите индустриални държави, които отдавна печелят от преработката на отпадъците си.

За общините

Открийте подходящия за вашата община начин да печелите от отпадъците! За едни отпадъците са просто боклук, а за други – ценен ресурс. Бъдете от вторите! Участвайте, за да видите как класическите технологии срещат иновативните решения. Запознайте се с добри български и чуждестранни практики в сферата, срещнете се с фирмите, които предлагат услуги за ефективното оползотворяне на отпадъците.

За ръководители

Не позволявайте отпадъкът да стане боклук – използвайте потенциала му! Научете възможностите за извличане на дивидент от обработката на отпадъците. Срещнете се с други като вас – практици, бизнес ориентирани и екологично мотивирани!

За експертите

Най-добрите в бранша ще ви предадат опита си. Ще повишите квалификацията си и екологичната си ангажираност. Участвайте във форума, за да откриете работещите решения за вашата компания, община, организация! Бъдете за пример, бъдете новатори – форумът ви дава тази възможност!

Партньори

По време на събитието ще можете да обмените опит, да създадете нови успешни партньорства и да разширите кръга на своите контакти.

Експертиза

От панелите на събитието ще придобиете нови знания и експертиза.

Опит

По време на сесиите ще обмените опит, ще сверите часовниците си и ще усвоите нови умения.

Поглед към бъдещето

Форумът ще ви зададе правилната посока за развитие и инвестиции в областта на енергийната ефективност.

Партньорите, които ни подкрепиха

Медийни партньори

Отпадъците са добър бизнес

През 2008 г. отраслите, свързани с управлението и рециклирането на отпадъци в ЕС, са имали 145 милиарда EUR оборот, което представлява около 2 милиона работни места. Десет години по-късно, към 2018 г., това е индустрия за над 300 милиарда EUR, според предварителни данни.

Регулация = ефективност ?

Комбинация от данъци и забрани на депонирането и изгарянето, схеми за отговорност на производителите и за плащане на принципа „плащаш повече, ако изхвърляш повече“ – това са най-ефективните инструменти за пренасочване на отпадъците към по-устойчиви пътища.

Да мислим в зелено

Ежедневно хората генерират около 5 млн. тона отпадъци. Според прогнози, това количество ще се увеличи драстично до края на века! Следващите поколения ще бъдат заринати от отпадъци – буквално! Днес е моментът да бъдем “зелени” и да печелим от това – не само ние, но и идващите след нас!

Програмата

14 юни 2018 г.

Работна програма

9:0 – 9:30

РЕГИСТРАЦИЯ

9:30

ОТКРИВАНЕ НА ФОРУМА

9:30 – 11:00

I-ви ИНФОРМАЦИОНЕН ПАНЕЛ

Актуални промени и практическо приложение

Представители на различни институции, пряко свързани с управление на отпадъците, ще представят промените в нормативната база в страната, както и тази в ЕС, и по какъв начин те са приложими за различните производства

11:00 – 12:30

II-ри ИНФОРМАЦИОНЕН ПАНЕЛ

Отпадъците – проблем или ценен ресурс

Какво е съвременното разбиране за отпадъците? Какъв е потенциалът им за превръщане в ценен икономически ресурс? Класически технологии и иновативни бизнес решения при оползотворяването на отпадъците – работещи модели; Иновации в компостирането – технологични и бизнес перспективи

13:00 – 14:30

III-ти ИНФОРМАЦИОНЕН ПАНЕЛ

ОБМЕН НА ОПИТ

Отпадъците в производството – как да бъдат оползотворени най-ефективно?
Представители на различни производства ще дискутират възможностите за оползотворяване на отпадните продукти, които генерират

12:30 – 13:00

ОБЕДНА NETWORKING КАФЕ ПАУЗА

13:00 – 14:30

III-ти ИНФОРМАЦИОНЕН ПАНЕЛ

ОБМЕН НА ОПИТ

Отпадъците в производството – как да бъдат оползотворени най-ефективно?
Представители на различни производства ще дискутират възможностите за оползотворяване на отпадните продукти, които генерират

14:30 – 16:00

IV- ти ИНФОРМАЦИОНЕН ПАНЕЛ

ДОБРИ ПРАКТИКИ

Представители на различни институции, на производствата, бизнеса, общините и международни организации ще представят добрите практики в опита си с оползотворяването на отпадъците

16.00

ЗАКРИВАНЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

9:00 – 10:15

ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО

Градовете на бъдещето: за интелигентните градове и визията за развитието на София – Арх. Любо Георгиев, директор на “Софпроект – Общ градоустройствен план” – София

Почти нулево-енергийните сгради: предизвикателства и възможности – г-н Станислав Андреев, управител на “ЕнЕфект-Консулт” ЕООД

Публично-частно партньорство – нормативна уредба и форми, адв. Станислава Димова-Маркова и адв. Йорданка Панчовска

10:15 – 10:45

NETWORKING КАФЕ-ПАУЗА

10:45 – 12:45

ДИСКУСИОНЕН ПАНЕЛ / WORKSHOP

Среща-дискусия с акцент обсъждане на практически казуси, свързани с изпълнение на проекти, изпълнявани по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“ и други финансиращи механизми – г-н Михаел Делийски, управител на Енергоефект Консулт ЕООД, г-жа Красимира Василева, Финансов експерт по изпълнение на проекти по ОПРР, инж. Татяна Стоянова, Технически експерт по изпълнение на проекти по ОПРР

12:45 – 13:00

ЗАКРИВАНЕ НА ФОРУМА

РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА УЧАСТИЕ

Конференцията ще ви помогне да намерите подходящите партньори за вашата дейност. Заедно с това ще може да чуете от първо лице успешни практики и акценти, свързани с темата.

Мястото .

хотел Експо, София

бул. „Цариградско шосе“ 149, 1784 7-ми 11-ти километър, София


Цена за 1 регистрация – 249,00 лв. без ДДС, за 2 регистрации може да ползвате отстъпка в размер на 15%, а за 3 и повече регистрации – отстъпка в размер на 30%. Регистрацията включва вход за събитието, рекламни и печатни материали, материали за събитието.

Рекламни банериПубликации в медиитеПокана от партньорИмейл покана/информация/бюлетинКолеги

Приемам Общите условияНаш колега ще се свърже с Вас и ще изпрати проформа фактура за заплащане на заявената регистрация! При въпроси от Ваша страна не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0884 753 358 или имейл office@dmi-events.com.

Материали от събитието

Успешно финансиране на Енергийна Ефективност чрез финансови инструменти, г-н Асен Шарлийски

Стандарт БДС EN ISO 50001, инж. Здравко Георгиев

Публично-частното партньорство, адв. Станислава Маркова

Предпоставки и механизми за съфинансиране на енергийна ефективност, г-жа Цвета Наньова

Кратка история на Европейската енергийна награда в Европа и Австрия – г-жа Naghmeh Altmann-Mavaddat

Как да разработим енергийноефективно градско осветление, инж. Здравко Георгиев

Как да избегнем често срещани грешки при изпълнението и отчитането на проекти по ОП „Региони в растеж 2014-2020 г.“, г-н Михаел Делийски

Енергийноефективни сгради и успешни примери от Австрия – г-жа Naghmeh Altmann-Mavaddat

Енергиен асистент обществени сгради, г-н Кирил Райчев

Европейска и национална рамка за енергийна ефективност. Задължения, отговорности и водещата роля на общините – г-н Ивайло Алексиев

Визия за София, арх. Любо Георгиев

Договори с гарантиран резултат (ЕСКО договори), г-н Дарин Лашков

май 22, 2018
Post a Comment

Shares