Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Представители на адвокатурата посетиха гр. Хага, Кралство Недерландия

Представители на адвокатурата посетиха гр. Хага, Кралство Недерландия, в периода 15-18 април 2018 г. Пътуването на групата от 42-ма адвокати беше организирано от екипа на DMI events.

Програмата беше посветена на възможностите за обмяна на опит с представители на местната адвокатура и запознаване на място с дейността на някои от институциите на Европейския съюз, разположени в Хага.

Един от акцентите в програмата беше посещение на Международния съд на ООН и запознаване с неговата работа. Групата български адвокати имаха възможност и да се запознаят на място с дейността на Международния наказателен съд. Те се срещнаха със съдия Екатерина Трендафилова – председател на Специализираните съдебни камари и Специализираната прокуратура за Косово. Особен интерес предизвика участието в открито заседание на Съда по Делото Нтаганда – ICC-01/04-02/06. Боско Нтаганда е роден през 1973 г. в Руанда и е бивш заместник – началник на щаба, командващ операциите на Патриотични сили за освобождение на Конго. Той е обвинен в 13 военни престъпления и 5 престъпления срещу човечеството, извършени в периода 2002-2003 г. в гр. Итури (Демократична Република Конго – ДРК) срещу цивилни граждани, които не принадлежат на племето Хема. Делото е от септември 2015 г.. Самият Нтаганда се намира в ареста на съда в Хага. По делото са допуснати като участници 2 149 жертви.

Особено полезна за българските адвокати беше срещата с Адвокатската колегия в Хага. Представена беше дейността на адвокатурата в Холандия с акцент върху контрола върху работата на адвокатите, различните дисциплинарни процедури и възможностите за повишаване на квалификацията на адвокатите.

Извън официалната програма, участниците посетиха уникалните градини KEUKENHOF.

Всички участници бяха настанени в четиризвезден хотел в центъра на Хага, като екипът ни осигури самолетните билети, необходимите трансфери и всички останали допълнителни логистични нужди.

Shares