Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Посещение на група адвокати в гр. Страсбург, Франция с цел обмяна на опит с френските им колеги и срещи в някои от институциите на Европейския съюз

Екипът на DMI events организира пътуване на група от 40 български адвокати до гр. Страсбург, Франция с цел обмяна на опит с френските им колеги и посещение на някои от институциите на Европейския съюз, разположени в града.

По време на посещението участниците имаха възможност да присъстват на заседание на Европейския парламент, за неговата сесия, провеждаща се в Страсбург. Те се запознаха с основните принципи на работа на парламента, механизма за гласуване и взимане на решения. Представена беше дейността на отделните комисии. Беше поставен акцент върху работата на комисиите по права на човека; правни въпроси; граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и по конституционни въпроси.

Програмата на визитата продължи с посещение на Европейския съвет, където представителите на българската адвокатура бяха запознати с дейността на съвета и участваха в предварително организирани срещи с експерти. Участниците проведоха среща и в Европейския съд по правата на човека.

За всички участници бяха осигурени самолетни билети, съответните трансфери и настаняване.

Shares